Ακαδημίες

Ακαδημίες

Το μοναδικό άθλημα που μπορείς να εκπαιδεύσεις, να ψυχαγωγήσεις και ταυτόχρονα να γυμνάσεις τον άνθρωπο από τους πρώτους μήνες, κιόλας, της ζωής του είναι η κολύμβηση.

Στην ομάδα του Τρίτωνα όλοι έχουν δικαίωμα στην ευκαιρία να μάθουν κολύμπι και αυτό πρέπει να γίνει σε ένα διασκεδαστικό, ασφαλές και φιλικό περιβάλλον. Μια τέτοια εμπειρία θα μπορούσε να βοηθήσει στην ανάπτυξη μιας συνήθειας, μιας βαθιάς αγάπης, ενός υγιούς τρόπου ζωής!!!!

Πρόκειται για ένα άθλημα που γυμνάζει όλο το σώμα, δεν επιβαρύνει καθόλου, καθώς το νερό ωθεί το σώμα προς τα πάνω και έτσι μειώνεται κατά πολύ το σωματικό βάρος. Έχει μηδενικούς τραυματισμούς, απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες και είναι το πιο κατάλληλο άθλημα για την απώλεια βάρους αλλά και για τον έλεγχο αυτού. Θέλουμε υγιείς αθλητές, με σωστές συνήθειες άσκησης και διατροφής.

Το πρόγραμμα των Ακαδημιών που προσφέρεται αφορά παιδιά από 4 μέχρι και 12ετών.  Στόχος σε όλες τις φάσεις εκπαίδευσης η διατήρηση του ενθουσιασμού για το υγρό στοιχείο, η κατάκτηση των τεχνικών και φυσικών δεξιοτήτων του αθλήματος και κυρίως η δια βίου και συστηματική άσκηση.

Η πρώτη επαφή (δοκιμαστικό μάθημα) με το δάσκαλο έχει σκοπό την επιβεβαίωση του επιπέδου του παιδιού, έτσι ώστε να τοποθετηθεί στο κατάλληλο τμήμα. Τα μαθήματα πραγματοποιούνται σε ολιγομελή τμήματα, με την παρουσία του προπονητή μέσα στο νερό.

     Παίζω – Εκπαιδεύομαι – Γυμνάζομαι με χαμόγελο

Επίπεδα Ακαδημίας

 

Level 1: Εξοικείωση , επίπλευση , αυτόνομη μετακίνηση με βοηθητικό μέσο (ζωνάκι).

Στη διάρκεια της χρονιάς πραγματοποιούνται μαθήματα στα οποία τα παιδιά καλούνται να μάθουν πως να αντιδρούν σε έκτακτες καταστάσεις στο νερό.

 

Level 2: Εισαγωγή και ολοκλήρωση της τεχνικής των δυο πρώτων στυλ, ελεύθερο και ύπτιο.

Στη διάρκεια της χρονιάς αφιερώνονται μαθήματα για τους κανόνες ασφαλείας σε πισίνες και παραλίες καθώς και τρόποι αντιμετώπισης ειδικών καταστάσεων.

 

Level 3: Εκμάθηση των άλλων δυο στυλ, πρόσθιο και πεταλούδα και εισαγωγή σε στροφές και εκκινήσεις.

Στη διάρκεια της χρονιάς συμμετέχουν σε μαθήματα πρώτων βοηθειών και αξιολογούνται σε δεξιότητες απαραίτητες για ασφαλή κολύμβηση.

 

Level 4: Ανάπτυξη φυσικών ικανοτήτων (δύναμη, αντοχή, ταχύτητα , ευλυγισία) μέσα από ένα ολοκληρωμένο προπονητικό πρόγραμμα.

Εδώ ξεκινάει η προετοιμασία για το επόμενο επίπεδο και τη συμμετοχή τους στους πρώτους αγώνες(στροφές, εκκινήσεις, κανόνες αθλήματος).

Σε αυτό το επίπεδο ξεκινούν οι έλεγχοι με σωματομετρήσεις, ενημερώνουμε και συμβουλεύουμε τα παιδιά για τη σπουδαιότητα της σωστής διατροφής  και καλλιεργούμε σωστές και χρήσιμες συνήθειες (σεβασμός , πειθαρχία, προγραμματισμός, στόχοι, έλεγχος, αυτοπεποίθηση)

 

Σε όλα τα παραπάνω level πραγματοποιούνται δυο συγκεκριμένες (χρονικά) αξιολογήσεις κατά τη διάρκεια της σεζόν όπου ελέγχεται η εξέλιξη των εκπαιδευτικών δεξιοτήτων/στόχων και με βάση τα αποτελέσματα τα παιδιά μετακινούνται στο επόμενο επίπεδο, λαμβάνοντας και τον αντίστοιχο έλεγχο προόδου.